Volkswagen, proiecte de MILIARDE cu Ford. Mega-surpriză pe piața auto
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Volkswagen
Volkswagen
Compania Volkswagen pregătește proiecte de miliarde de dolari cu Ford. Alianța este una de importanță strategică. 

Consiliul de supervizare al Volkswagen a aprobat joi câteva proiecte într-o alianţă de miliarde de dolari cu Ford, care fusese anunţată în iulie 2019, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Producătorul auto german a informat că diverse contracte între cele două companii sunt aproape de finalizare şi vor fi semnate curând.

Printre proiectele comune specificate de VW se află o camionetă care va fi dezvoltată de Ford, o maşină pentru livrări în oraş care va fi dezvoltată de VW, un vehicul comercial mai mare care va fi dezvoltat de Ford Ford şi un nou model electric pentru divizia Ford Europa, care va fi construit folosindu-se platforma VW.

Reacția Ford 



Referindu-se la aprobarea oficială a acordurilor, un purtător de cuvânt al Ford a declarat: "Aşteptăm cu nerăbdare să dăm în curând publicităţii o actualizare a informaţiilor privind cooperarea comună".

În comunicatul VW se arată că: "vor urma noi proiecte, cum ar fi investiţia în Argo AI", compania care regrupează operaţiunile Ford din domeniul vehiculelor autonome şi care ar putea fi controlată în comun cu grupul german.

Planificata investiţie de 3,1 miliarde de dolari a VW în Argo "rămâne în grafic şi ar urma să se finalizeze curând", se arată în comunicatul Argo.

Volkswagen şi Ford au informat recent că vor continua discuţiile privind extinderea alianţei lor pentru a include serviciile de mobilitate şi conducere autonomă.

Alianța cu Ford, de importanță strategică 



Volkswagen, care încearcă să treacă peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianţa sa cu Ford ca având o importanţă strategică pentru a-şi echilibra interesele regionale.

Cei doi producători auto vor să-şi combine forţele în domeniul vehiculelor comerciale şi camionetelor începând din 2022 şi să dezvolte în comun vehiculelor electrice şi autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.

Companiile Volkswagen şi Ford sunt presate să lanseze mai multe vehicule electrice în Europa, unde normele de poluare sunt înăsprite după scandalul Dieselgate, în care a fost implicat VW.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel