Voluntarii la incendiile de vegetație din Siberia folosesc topoare și lopeți pentru a domoli flăcările
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Incendiile de vegetație din Siberia sunt parțial ținute sub control de pompieri și de voluntarii ce li s-au alăturat. 

Incendiile de vegetație din Siberia au obligat pompierii și autoritățile să își mărească efectivele, aducând alături de ei voluntari. Micile corturi amenajate pentru efectivele din teren abia pot fi văzute de la câțiva pași distanță din cauza fumului des și înecăcios. Lopețile și micile topoare par a fi jucării aduse la războiul împotriva flăcărilor, dar dragostea lor pentru regiunea vastă și sălbatică este motivul pentru care se află acolo. Incendiile din Siberia au potențialul de a deveni cele mai violente pe care le-a văzut Rusia vreodată, scrie Euronews

Conform datelor obținute luni, 26 iulie, se pare că au ars în total 1,88 de milioane de hectare de pădure în Rusia, o suprafață mai mare decât statul american Conneticut. Mai multe de 5.000 de pompieri sunt implicați în operațiunile de stingere, dar amploarea este atât de mare și întinderea atât de vastă, încât 55% dintre sursele de incendiu nu sunt încă stinse sau ținute sub control. 

Vezi și: Arde pădurea de pini din Parcul Natural Porţile de Fier. Intervenţia, greoaie din cauza reliefului

Își iau zile libere pentru a lupta cu flăcările 

Acest lucru se traduce prin faptul că voluntarii, care își iau zile libere de la locurile lor de muncă și care se folosesc de fondurile proprii sau cele oferite de organizațiile non-guvernamentale sunt un ajutor necesar echipelor de intervenție. 

„Acești oameni fac o treabă minunată. Ajutorul lor este însemnat pentru că întinderea este vastă, iar distanțele sunt mari, deci cu cât sunt mai mulți oameni, cu atât mai bine ne vom descurca în a controla flăcările”, a spus Denis Markov, un instructor al unei baze paramilitare din Tomsk.

Yakutia, cea mai afectată regiune

Cea mai afectată zonă este Republica Sakha, cunoscută, de asemenea, sub numele de Yakutia, în zona îndepărtată din nord-estul Rusiei, la aproximativ 5.000 de kilometri de Moscova. Aproximativ 85% din incendiile de vegetație din Rusia se situează în această zonă. Fumul dens a forțat închiderea temporară a aeroportului din Yakutsk, un oraș popular cu aproximativ 280.000 de rezidenți. 

Vezi și: Orașul New York, scufundat în fum de la incendiile de la mii de kilometri distanță. Calitatea aerului, intolerabilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel