VOT BUGET 2021. Florin Cîțu, către Elena Cristian, în dezbaterea DCNews: Vă PROVOC!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu a vorbit despre bugetul de stat pe 2021, în cadrul dezbaterii ”Digitalizarea României - Prioritate ZERO!”, organizată de DC News Media Group.

"Aveţi emoţii pentru votul de astăzi?", l-a întrebat Elena Cristian pe Florin Cîțu.

"Nu am emoţii. Aţi văzut cum a decurs şi dezbaterea, şi în comisii. Cred că va fi prima dată când bugetul va trece curat prin Parlamentul României", spus Florin Cîțu.

"Au fost multe discuţii. Opoziţia îşi face datoria de opoziţie, rolul presei este să stea cu ochii pe putere. Şi eu am criticat bugetul. Cei mai mulţi au spus că este un buget de austeritate. Dumneavoastră aţi spus că este un buget al dezvoltării. Aş vrea să îmi spuneţi trei lucruri care reies din acest buget şi îl fac un buget al dezvoltării", a continuat Elena Cristian.

"În primul rând, acest cuvânt "austeritate", de fapt, înseamnă tăieri, reduceri. Vă provoc să găsiţi în acest buget aceste reduceri şi aceste tăieri. Dacă luăm viziunea de ansamblu, bugetul are o creştere a cheltuielilor totală de 5% aproape. Aşadar, cheltuielile cresc, nu putem să vorbim de austeritate. Dacă ne uităm la investiţii, cheltuielile cresc cu aproape 8,3 miliarde de lei, nici vorbă de austeritate.

Dacă ne uităm la ce se întâmplă cu cheltuielile de personal, și acolo există o creştere. Ne uităm şi la cheltuielile cu asistența socială, pensii, alocaţii. Creşteri de aproape 10,2 miliarde de lei. Nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri. De aceea, nu înţeleg această legătură cu austeritatea, în afară de discursul politic", a spus premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel