Vot de pe plajă din Kenya în Consiliul Local Bacău. Senator PSD: Cum e cu (i)legalitatea?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un consilier local PNL din Bacău a votat la ultima şedinţă de Consiliu din concediu, de pe o plajă din Kenya, anunţă Cristina Breahnă-Pravăţ, senator PSD de Bacău. 

"Consiliu Local Bacău a brevetat votul de la plajă din... Kenya. Ședința de pomină, unde s-a înregistrat această premieră, s-a difuzat în Municipiul Bacău, în cadrul Consiliului Local, unde 4(patru) consilieri au votat, în total dispreț față de lege, din concediul de odihnă! Mai exact, doar 15 aleși locali au fost prezenți fizic, la ședința de luni, 19 iulie, alți 4(patru) consilieri (trei de la PNL si unul de la USR-PLUS) votând din concediu. 

Ilustrativ e cazul consilierilor PNL, Violeta Urban și Liviu Miroșeanu, cel din urmă - viceprimar PNL al Mun. Bacău:

- Urban a votat telefonic, aceasta fiind, conform numeroaselor fotografii postate pe rețeaua Facebook, în Kenya, țară din Africa, situată la peste 5800 km de România (pe calea aerului).

- Dintr-o ipostază similară, aflându-se tot în vacanță, a votat și viceprimarul Miroșeanu, acesta intervenind în ședință prin aplicația Zoom. 

Concediul nu l-a împiedicat pe Miroșeanu să posteze un fake-news pe pagina sa de Facebook, folosind o fotografie din care reieșea că ar fi fost prezent la ședință (fapt contrazis de imaginea din rețeaua Zoom).

Trebuie reiterat faptul că Municipiul Bacău a stat fără buget timp de trei luni, după ce, la instigarea primarului USR - Viziteu, prefectul USR - Leonard Bulai a contestat în instanță hotărârea CL prin care fusese aprobat, în aprilie, bugetul orașului.

Tribunalul Bacău a respins ca neîntemeiată acțiunea Prefecturii, determinându-l pe useristul Viziteu să improvizeze un simulacru de ședință a Consiliului Local Bacău, în care mai mult de un sfert din voturi au venit din concediul de odihnă, de la #mii de kilometri", a scris Cristina Breahnă-Pravăţ, senator PSD de Bacău, pe Facebook. 

"Cum e cu (i)legalitatea acestor voturi?"

Anterior, senatorul PSD afirmase că voturile ar fi ilegale. 

"Apogeul ridicolului a fost atins în ședința de astăzi a Consiliului Local Bacău! Hotărâri ilegale și voturi direct de pe plajă! Un jalnic spectacol a fost servit băcăuanilor, prin adoptarea unei hotărâri, care își propune să invalideze un buget declarat valid de către o instanță judecătorească, un buget care, prin amendamentul adus de consilierii PSD, viza: alocarea unor credite bugetare suficiente pentru plata burselor școlare, alocări pentru finalizarea Spitalului Municipal și pentru proiectarea sau finalizarea altor investiții!

Băcăuanii trebuie să știe că, astăzi, s-a pus în scenă o tragi-comedie menită a salva aparențele și a masca amatorismul și nesimțirea celor doi bufoni care au dus Bacăul în blocajul și starea în care se află acum! Viziteu și Bulai, Caragiale ar fi cu siguranţă invidios pentru că ați reuşit să depăşiți în penibil grotescul personajelor sale. Ați inventat un proiect de hotărâre menit a anula o hotărâre judecătorească, dar și câteva plăți pe care le-ați făcut fără a avea buget. Viziteu și Bulai, oare chiar nu realizați că peste 10 zile, sentința Tribunalului Bacău cu privire la legalitatea bugetului devine devinitivă și HCL nr. 111/2020 intră în vigoare, atenție, în forma sa inițială, așa cum a fost adoptată de cei 12 consilieri locali, cu fonduri pentru burse, spital, stadion, ecologizarea gropii de gunoi etc.

Și ați mai atins culmea penibilului, a ipocriziei și a lipsei de legalitate la un capitol: ați consfințit această hotărâre prin 4(patru) voturi preluate cu “urna mobilă”, prin telefon, de pe #plajă, de la consilieri locali aflați în concediu de odihnă! Cum e cu (i)legalitatea acestor voturi, domnule secretar și ce prevede(a) dispoziția de convocare!?

P.S. Miroșeanu & co., lăsați postările cu poze din sala de ședințe, în care nu v-ați aflat și delectați băcăuanii cu altele de pe plajele exotice, pe care vă aflați, în aceste momente!", a mai scris aceasta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel