Vot învestitură, Guvern Orban II. Vosganian: Nu putem boicota Parlamentul, însă...
Autor: Mircea F. Cristian pe 21 feb, 14:53 | Partide politice

Varujan Vosganian a explicat că grupul parlamentar ALDE nu va boicota votul de învestitură de luni și a explicat ce înseamnă acest lucru.

Varujan Vosganian, deputat ALDE, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că formaţiunea pe care o reprezintă nu va participa la şedinţa Parlamentului de luni convocată pentru votul de învestitură a Cabinetului Orban II.

Deputatul Varujan Vosganian, care este şi liderul filialei ieşene a ALDE, a declarat că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale privind noua candidatură a liberalului Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

"Principalul motiv pentru care nu participăm la şedinţă nu este acel cuvânt care în general are rezonanţă negativă, boicotul. Noi suntem parlamentari şi nu putem boicota Parlamentul. E ca şi cum ne-am boicota pe noi înşine. Însă, aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale la sesizarea privind constituţionalitatea domnului Ludovic Orban în calitatea de viitor premier al României. Până când nu avem decizia Curţii Constituţionale noi nu participăm la un eventual vot de învestire al cabinetului". a declarat Varujan Vosganian.

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri