VOT lege carantină, AMÂNAT. Guran - Cazanciuc, SCHIMB de replici. "M-am SĂTURAT / O TICĂLOȘIE"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Virgil Guran și Robert Cazanciuc și-au schimbat câteva replici, după amânarea deciziei asupra legii carantinării, propusă de Guvernul Orban. 

Președintele Senatului Robert Cazanciuc și Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, și-au schimbat câteva replici, în direct la Antena 3, după amânarea adoptării legii carantinării. 

Vă prezentăm dialogul dintre cei doi

"În primul rând, legea trebuia deja adoptată într-un regim foarte urgent. Este foarte important, vedeți că avem foarte multe cazuri și dacă vom continua așa, dacă nu avem legea la dispoziție să putem să luăm măsurile necesare, riscăm să crească mult numărul de cazuri", a declarat Virgil Guran. 

"Nu ne miră deloc faptul că actualul Guvernu nu este preocupat de respectarea drepturilor fundamentale, dar să trimiți la Parlament o lege scrisă pe genunchi și să minți poporul român că în felul ăsta vrei să-i protejezi când, de fapt, dai naștere la abuzuri, tu nefăcând un act normativ care să poată fi aplicat, e pur și simplu o ticăloșie. Am întrebat în mod rezonabil, de ce această măsură este luată doar în România, la nivelul Uniunii Europene. Adică noi suntem singurii din Uniunea Europeană care nu suntem în stare  să respectăm niște reguli și atunci este nevoie de o internare?", a spus și Robert Cazanciuc.

Mai mult, Robert Cazanciuc, cel care a decis amânarea votului pe proiectul de lege a subliniat faptul că în Comisia Juridică s-a lucrat până azi dimineață la ora 4, pentru a putea corecta și îmbunătăți proiectul de lege. 

Citește și: Orban, REVOLTAT pe DECIZIA Senatului. Ce se întâmplă cu legea. "E VITAL. Nu pot să înțeleg"

Virgil Guran: M-am săturat să ascult tot timpul critici din partea celor care se plângeau înainte că ei sunt Parlamentul... Dacă ei erau așa interesanți, trebuiau să facă mai repede legea pentru că într-adevăr, o lege trebuie votată de Parlament și atunci, să vii tot timpul să dai vina pe Guvern și să zici că ai lucrat până dimineața trebuiau să o facă din timp, că e de vreo patru luni... și atunci, dacă tot aveau inițiativă, trebuiau să o facă să vedem ce este bun și ce nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel