Weber, REVOCATĂ din funcția de Avocat al Poporului. Huiduieli și aplauze în sală VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat raport de admitere, cu majoritate de voturi, solicitării PNL, USR PLUS şi UDMR pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber. 

În cererea de revocare, partidele din coaliţia de guvernare susţin că, în calitate de Avocat al Poporului, Renate Weber a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având drept consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Iulia Scântei, a prezentat raportul Comisiilor juridice în cazul revocării din funcția de Avocat al Poporului a lui Renate Weber.

'În urma dezbaterii cererii de revocare, membrii Comisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului. În ședința de astăzi, din 16 iunie, s-a hotărât cu majoritate de voturi a deputaților și senatorilor prezenți, să adopte raportul comun pentru revocarea doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului.', a spus Iulia Scântei, în plenul reunit unde se dezbate proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

După aceste declarații, au fost atât huiduieli, cât și aplauze. 

UPDATE: WEBER A FOST REVOCATĂ!

În favoarea revocării, au votat 247 de parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.

Înainte de vot, a fost un scandal uriaș cu Diana Șoșoacă. 

VEZI ȘI: Șoșoacă strigă către Orban în Parlament. I-a închis microfonul. Scandal uriaș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel