VOUCHERE DE VACANȚĂ 2020 pentru profesori. Intră în vigoare de astăzi
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ordinul Ministerului Educației intră în vigoare de astăzi. Salariații din învățământ primesc, în 2020, vouchere de vacanță. 

Valoarea voucherelor este de 1.450 de lei, sumă pentru care angajatorul va reţine impozitul pe venit de 10%, conform economica.net

Beneficiază de voucherele de vacanță salariații din unitățile/instituțiile de învățământ de stat, Ministerul Educației și Cercetării și alte instituții publice din subordinea acestuia. Ei primesc o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, pe suport electronic, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Beneficiază de voucherele de vacanță 2020 inclusiv personalul pensionat/detașat. Personalul care are contractul de muncă suspendat la data acordării voucherelor de vacanță poate beneficia de acesta numai dacă, în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare ordinului, adică de astăzi în max. 30 de zile, depune la unitate/instituție o cerere în acest sens, precum și dovada achitării impozitului aferent prin virament bancar în contul unității/instituției.

În cazul salariaților care au desfășurat activitate la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel