Vouchere, în loc de alocaţii. Adrian Câciu, după declarația lui Orban: Este ideea lui Florin Roman. Cine ia voucherele, ce cumperi cu ele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres
Economistul Adrian Câciu a comentat, în exclusivitate pentru DCNews, o declaraţie a premierului propus Ludovic Orban. Acesta a spus că alocaţiile ar putea fi transformate în vouchere. 

"Aceasta este o idee care vine de la deputatul Florin Roman. În primul rând, ar trebui să fie dezbătută, pentru că poate fi o soluţie. Dar trebuie văzută logistica necesară, ce se poate cumpăra de ele, este nevoie de o listă bine detaliată de bunuri care pot fi cumpărate cu ele. Pentru că nu e în regulă dacă te poţi duce la cumpărături cu ele cum faci cu bonurile de masă, cu care cumperi şi alcool. E o idee, o soluţie, care vine să restrângă acele derapaje când părinţii îşi bagă banii în buzunare, fără să îi direcţioneze către copii, dar trebuie o analiză serioasă. Cine ia voucherele, ce cumperi cu ele, etc", a declarat Adrian Câciu pentru DC NEWS. 

Câţi bani se economisesc la buget

"Nu o văd ca pe o soluţie rea! Oricum, în primă fază nu cred că va aduce o economie la buget, poate din faza a doua. Pentru că eu cred că, atunci când oamenii vor vedea că nu poţi cumpăra chiar orice cu ele, vor mai renunţa la ele", a conchis economistul. 

Orban vrea vouchere în loc de bani la alocaţii 

"Am dat un exemplu, în alte țări, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o reducere a impozitului, tot o formă de sprijin al familiei. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele. Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință", a spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel