Vrei să prepari sarmale după o altă rețetă? Încearcă varianta moldovenească
Autor: Rodica Mitu pe 19 apr, 08:26 | Retete

Sarmale

Vrei să prepari sarmale după altă rețetă decât cea cu care ești obișnuit? Încearcă varianta moldovenească și sigur schimbarea va fi apreciată.

Ingrediente

 800 g carne de porc 3 cepe mari 2 linguri ulei 100 g orez 2 verze acre 150 g costiță afumată 100 ml suc de roșii 2 linguri mărar 2 linguri bulion cimbru sare piper măcinat piper boabe

Mod de preparare

Toacă ceapă cât mai mărunt și călește-o în două linguri de ulei. Adaugă bulionul peste ceapă și lasă la foc încă 2-3 minute, amestecând. Pune ceapa peste carnea tocată, apoi adaugă sare, piper, cimbru, orezul și mărarul tocat mărunt.

Desfă verzele și alege foile, apoi porționează-le încât să obții din fiecare foaie de varză câte 2 foi de sarmale. Umple foile astfel tăiate cu 1-2 lingurițe de compoziție, rulează-le și îndeasă-le la capete. În cratița în care urmează să le gătești, așază întâi un strat de varză (fie foi întregi, fie tocată cât mai mărunt), urmată de bucățele de costiță afumată așezate aleatoriu.

Aranjează sarmalele, formând o spirală cât mai bine îndesată, de pe marginea cratiței către centru. După ce ai umplut un rând, așază un strat de varză tocată mărunt, alte bucățele de afumătură, boabe de piper și un nou strat de sarmale, notează retetepractice.ro. Continuă aranjamentul până termini toate sarmalele. Deasupra pune un ultim strat de varză tocată mărunt, toarnă sosul de roșii și apă, până când lichidul începe să se zărească printre sarmale. Lasă sărmăluțele moldovenești la foc mic cu capacul pus ușor înclinat.

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri