Vreme CIUDATĂ în România. RECORDUL anterior, bătut la DUBLU. ANM, ANUNȚ DRAMATIC
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Directoarea ANM, Elena Mateescu, a făcut un anunț dramatic în ceea ce privește vremea din România. În două ore s-au înregistrat mai multe precipitații decât în opt luni. Iată unde și ce spune meteorologul.

"Luna iunie aduce numai în zona montană, valori de precipitații de peste 100 - 150 de l/mp. Bâlea Lac a înregistrat în acest an 382 de l/ mp. Nu a fost depășit recordul lunar anterior de 588,4 l/mp. Avem însă stații de câmpie unde cantitățile înregistrate s-au situat peste recordurile înregistrate anterior. Aș menționa aici Slobozia, o cantitate până în prezent, la nivelul lunii iunie de 284,5 l/mp în condițiile în care recordul anterior a avut numai 142,7 l/mp.

Iată că această lună iunie a adus precipitații, la această stație meteo aproape dublu cât recordul anterior. Cred că trebuie să mai dăm câteva cifre pentru a putea pune în evidență caracterul excepțional de ploios al acestei luni iunie 2020. În intervalul 13 - 15 iunie, la stația Slobozia am înregistrat 185,7 l/mp, în condițiile în care în opt luni am avut doar 174,5 l/mp, iar în 13 iunie, în mai puțin de două ore am înregistrat 100,1 l/mp", a declarat Elena Mateescu, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel