VREMEA în WEEKEND. Directoarea ANM, prognoza meteo sâmbătă și duminică
Autor: Alexandru Ichim pe 08 mai 2020 / 17:35 | Vremea

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în următoarele zile. De la temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă, la răciri bruște. 

”Vorbim de o vreme în încălzire în toată țara. Mâine vom conta pe temperaturi maxime la scara întregii țări care se vor situa în general între 14 și 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în partea de sud-vest a țării, iar de duminică vom avea chiar o vreme mai caldă pentru perioada din calendar pentru că în Câmpia de Vest și în Câmpia Română temperaturile vor ajunge chiar și la 28 de grade Celsius. Cele mai călduroase zile ar putea fi însă luni și marți, cu temperaturi maxime ce pot să se apropie de 30 de grade Celsius în bună parte din țară, dar mai ales în zona partea de sud și vest a țării. O vreme deosebit de caldă.

Vreme extremă

 

Această evoluție aduce însă și apariția fenomenelor meteo extreme. Este posibil să vorbim local, mai ales pe parcursul zilei de marți, când vremea va deveni instabilă, se va putea răci în partea de vest, centru și nord a țării, acolo unde vorbim de temperaturi care nu depășesc 17 grade la nivelul maxim, determină apariția fenomenelor extreme, ploi sub formă de aversă cu caracter torențial, izolat căderi de grindină, intensificări ale vântului. Până în jurul datei de 15-16 mai vorbim de o alternanță de zile călduroase întrerupte brusc de răciri. (...) În ultimii ani, observăm o mai mare frecvență și intensitate a acestor fenomene”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, în direct la România TV

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri