Vremea ”bună”, un DEZASTRU! Secetă în România. Elena Mateescu (ANM), ce s-a întâmplat în ianuarie 1989. Nou record negativ
Autor: Rodica Mitu pe 23 ian, 22:00 | Vremea
Exclusiv

Secetă

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre seceta cu care se confruntă țara noastră.

„Pentru agricultură, temperaturile mai ridicate de ceva vreme pot determina ușoare revigorări în ceea ce privește pornirea mult mai devreme în vegetația culturilor însămânțate în toamnă sau înmugurirea la speciile cele mai timpurii, cais, piersic, care în general sunt sensibile la ferestrele calde din anotimpul de iarnă. Nu în ultimul rând, cantitățile de precipitații mult reduse. La acest moment, vorbim pentru cele două decade de o cantitate medie de numai 2,8 l/mp, față de o normă climatologică de 33,6 l/mp", a precizat, joi, directorul ANM, Elena Mateescu, în cadrul interviului acordat DCNews. Ulterior, a adăugat că în cea mai secetoasă lună (ianuarie 1989) s-au înregistrat 4,8 l/mp. „La un interval mare de ani, iată că vorbim de încă un record", a spus directorul ANM.

„Vom vedea cum vor evolua lucrurile. (...) Vom vedea cât de mult va ploua", a spus Elena Mateescu, precizând totodată că „fenomenul de secetă e prezent pentru că și toamna a fost foarte secetoasă".

 

Elena Mateescu, interviu complet DCNews

 

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri