VREMEA de REVELION. Elena Mateescu (ANM), prognoza de ANUL NOU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Vremea de Revelion
Vremea de Revelion
Elena Mateescu, directoarea ANM, a dezvăluit cum va fi vremea de Revelion în România.

În stațiunile montane, continuă să ningă, în zilele următoare, deci și de Revelion. Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus, la Antena 3, că ”va mai ninge, dar vremea va fi nomală termic. Discutăm de temperaturi predominant negative în această parte a țării, mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, unde e posibil să vorbim despre temperaturile sub -10, -15 grade, deja acum, în zonele montane, în masivele peste 1800 de metri, înregistrăm -17 grade. În aceste zone, temperaturile negative nu vor determina topirea stratului de zăpadă și perioada trecerii dintre ani, pentru cei care se vor afla în aceste zone, va fi o bucurie. Pentru cei din regiunile extracarpatice, în zonele mai joase de relief, la trecerea dintre ani, de pildă, în București, vor fi -2 grade, e posibil să vorbim despre fulguieli, dar nu de strat de zăpadă.”

Senzație accentuată de rece în zona litoralului

”Sunt posibile ninsori slabe în zona de munte, zonele nordice, fulguieli, precipitații sub formă de burniță în zonele mai joase, unde vorbim și de ceață și condiții pentru producerea poleiului, dar și de vânt, pentru că în zona litoralului, maximele, la rafală, vor fi între 70-80 km/h, astfel, senzația de rece va fi una accentuată” a mai subliniat directorul ANM. 

Vremea în București

În București, ”vor fi ușoare fulguieli și precipitații lichide în ianuarie.” Nici în prima săptămână a noului an nu va ninge în Capitală, conform directoarei ANM. ”Prezența stratului de zăpadă în zona mai joasă nu e” a spus Elena Mateescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel