Vremea de Revelion în Bucovina. Gabriela Băncilă (ANM), informaţii pentru turişti
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Decembrie
Decembrie
Gabriel Băncilă, director în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea de Revelion 2021 în Bucovina şi dacă turiştii care se vor afla acolo vor avea parte de zăpadă. 

"Nici în zona aceasta (n.r. -  nu ne putem aştepta la un strat consistent de zăpadă în perioada Revelionului) mai ales că ninsorile la care ne aşteptăm a-şi face apariţia în intervalul 26-27 decembrie vor fi foarte slabe şi foarte puţine. În special în zona de Sud, SV a ţării, în zona Carpaţilor Meridionali, în zona de Nord a Olteniei şi Munteniei.

În Bucovina o să ningă puţin şi, din păcate, după aceea începe să plouă. Adică în perioada 24-25 o să plouă. Tot sistemul care intră în ajunul Crăciunului prin partea de Vest şi Nord a ţării o să aibă tendinţa să coboare spre zonele sudice.

Pe parcursul zilelor următoare, până la sfârşitul anului, vor fi variaţii foarte mari în aspectul vremii, în regimul termic. Vom trece de la ploaie la ninsoare, după aceea din nou la ploaie. Singura constantă e că la munte, în zonele mai inalte, vor predomina ninsorile", a explicat, într-un interviu acordat DC News, Gabriela Băncilă.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel