Vremea în următoarele 4 săptămâni. Când vin ploile
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
ANM a anunţat cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Vezi mai jos când vin ploile şi până când mai ţine vremea bună. 

Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-vestice și nord-estice.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

Temperaturile medii vor fi în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toată țara.

Săptămâna 11.10.2021 – 18.10.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o ușoară tendință spre deficit în regiunile sudice.

Meteorologii spun să ne pregătim hainele mai groase 

"Vremea se schimbă din weekend, dar știți, nu e pentru toată lumea la fel. Sudul și sud-estul țării vor avea în continuare vreme caldă, dar vor mai scădea și aici nivelurile. Dacă noi așteptăm acum peste 30 de grade, de exemplu mâine, atunci în weekend, o să fim cu valori termice sub 30 de grade, dar oricum mai mari decât normal, deci cald. Avem ploi în vestul centrul și estul țării. Din noaptea asta suntem sub informare meteorologică de ploi în partea asta a țării vest, centru și nord, ploi care vor ține mâine și mâine noapte și care pot totaliza pe ici pe colo și 30-40 de litri pe mp. Sistemul noros care este pe partea asta de vest, centru și nord, el va trece și partea asta, dar să știți că sâmbătă când va trece nu se va manifesta în sud și sud-este decât prin ploi pe areale relativ restrânse. Deci sâmbătă să zicem că mai aven innorări în nord, centru, sud-est, dar la București nu știu dacă va ploua. Sunt șanse, dar nu e mai probabilitatea de ploaie.

Răcirea totuși continuă pentru nord-vestul țării, nord-centru, și chiar de duminică se răcește simțitor. Și în partea cealaltă, săptămâna viitoare. Oricum, trebuie să ne pregătim. Chiar dacă nu vine ninsoarea, trebuie să ne pregătim hăinuțe mai groase.", a declarat meteorologul Elena Corduneanu la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel