VREMEA în weekend. COD GALBEN de vreme rea, zonele vizate
Autor: Roxana Neagu pe 28 dec 2019 / 08:06 | Vremea
Cod Galben

Acest weekend stă sub o avertizare de Cod Galben și o informare meteo. 

Intensificări ale vântului și ninsoare vor fi până în 29 decembrie, adică până duminică, la ora 22:00, conform informării meteo ANM. Meteorologii spun că, în intervalul menționat, ”local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45-50 km/h și de peste 60-70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est.”

Zonele în care va ninge din această după-amiază

 

”Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.” adaugă ANM. 

Cod Galben de ninsori viscolite

 

În plus, până duminică, la ora 20:00, este și un Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol: ”În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70...80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.”

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri