VREMEA în WEEKEND în București și-n țară, 30 Noiembrie - 1 Decembrie. Prognoza meteo anunță NINSOARE
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Prognoza de weekend, 30 Noiembrie - 1 Decembrie 2019, oferită de meteorologul de serviciu, Costea Cosmin, de la ANM.

Prognoza METEO Sâmbătă 3 Noiembrie

În țară, vremea se va răci și va deveni normală pentru această perioadă, cu excepția sud-estului teritoriului, unde valorile termice se vor menține ușor mai ridicate decât mediile multianuale.

Maximele se vor situa între 3 și 13 grade, iar minimele, în general, între -6 și +4 grade, mai scăzute în depresiuni.

Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații ziua în regiunile sudice, estice și centrale și izolat în rest, iar noaptea mai ales în cele sud-estice. Va ploua, iar, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare în Transilvania, zona subcarpatică a Moldovei, iar în a doua parte a intervalului și în zona subcarpatică a Munteniei.

La munte, vor predomina ninsorile, izolat se vor acumula și cantități de apă de peste 10-15 litri / mp. Vântul va avea intensificări, în special pe creste, mai ales cele ale Carpaților Meridionali și munților Banatului, unde la rafale se vor atinge viteze de 70-80 de km/oră, trecător spulberând său viscolind ninsoarea.

Prognoza METEO București, sâmbătă

Sâmbătă, cerul va avea înnorări și va ploua, iar din a doua parte a nopții vor fi și condiții de lapoviță sau de fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, temperatura maximă va fi de 9-10 grade, iar cea minimă de 2-3 grade.

Prognoza METEO Duminică, 1 Decembrie

Răcirea vremii va continua și se va simți în toate regiunile, astfel încât valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, cu innorări în sudul și, parțial, în centrul țării, iar pe spații restrânse în Muntenia se vor semnala precipitații slabe mixte. Noaptea, cerul se va innora în vest, în centru și în nord, izolat vor fi precipitații mixte.

În zona de munte, pe spații mici, vor predomina ninsorile, vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la început în sud-est, iar în a doua parte a intervalului, la munte, îndeosebi pe creste.

Maximele de duminică se vor situa între 1 și 8 grade Celsius, iar cele minime, proponderent negative, vor fi cuprinse între -7 și -1 grad. Mai coborâte în vestul Transilvaniei.

București, vremea duminică

Vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile de temperatură se vor situa în jurul celor caracteristice pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi posibile precipitații mixte sau fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 5 Grade, iar cea minimă de -4 / -2 grade. Noaptea va crește și probabilitatea de apariție a ceții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel