Cum e VREMEA în weekend și ce URMEAZĂ în septembrie. ANM, avertizări: NU va mai fi ca anul trecut sau ca anii precedenți!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre vremea din weekend și din luna septembrie. Ce urmează din punct de vedere al temperaturilor. 

Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a explicat cum va fi vremea în weekendul care vine și la ce să ne așteptăm pentru luna septembrie.

Cum va fi vremea în weekendul 28 - 29 august

"Finalul săptămânii vine cu o vreme în general instabilă, cu un regim termic diferit de la o zonă la alta. În Vestul, Centrul și Nordul țării va fi o vreme răcoroasă, temperaturi destul de coborâte pentru această perioadă din an, în vreme ce în partea de sud-est a țării, pentru sâmbătă sunt prognozate 31- 32 de grade, iar pentru ziua de duminică, sunt prognozate 28 - 29 de grade, poate izolat 30 - 31 de grade în Dobrogea.

În Sud - Est, o vreme mai bună, inclusiv pe litoral, unde atât sămbătă, cât și duminică vremea va fi predominant frumoasă, iar probabilitatea de ploaie va fi mai redusă pe litoral și oricum, o vreme ce se va menține caldă la mare, 27 - 29 de grade, apa mării încă destul de caldă, 24 - 25 de grade. Nu așa de bine va fi la munte, unde încă de sâmbătă ne așteptăm la instabilitate atmosferitcă accentuată, la ploi torențiale, descărcări electrice, posibil chiar și grindină", a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Cum va fi luna septembrie? Rămân temperaturi de vară sau vin ploile și frigul?

"Estimările noastre săptămânale arată temperaturi mai coborâte față de normal în primele două săptămâni, în prima jumătate a lunii și precipitații în limite normale. Nu va ploua mai mult decât în mod obișnuit, însă temperaturile par a fi mai coborâte decât cele obișnuite la început de septembrie.

Cu alte cuvinte, septembrie de anul acesta nu va mai fi ca septembrie de anul trecut sau din anii precedenți, când vara a continuat și în septembrie.

Sigur că da, vor mai fi perioade calde, însă estimările de acum arată temperaturi puțin mai coborâte față de normal în primele două săptămâni, iar apoi temperaturi undeva în jurul normelor”, a completat meteorologul. 

ANM, avertizări. COD PORTOCALIU, 20 de județe. Furtuni de vară în București

ANM a emis noi avertizări meteo, 20 de județe fiind sub Cod portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică până joi, la ora 8.00.

O avertizare meteo Cod galben a intrat în vigoare miercuri, la ora 10.00, și expiră joi, la ora 10.00.

În sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.

Alerta Cod portocaliu începe miercuri, la ora 12.00, și expiră joi, la ora 8.00.

În Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30...40 l/mp și izolat 50...70 l/mp.

Avertizarea vizează județele Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel