Vremea o ia RAZNA. Meteorologii avertizează: Efectele vor fi CATASTROFALE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Meteorologul Gabriela Băncilă a tras un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice înregistrate în ultima perioadă. 

Gabriela Băncilă a explicat, pentru DCNews, de ce este periculoasă topirea gheții din zona Arcticii și ce impact ar putea avea acest fenomen.

"Dacă este să privim la ceea ce se întâmplă la Polul Nord- și aici mă refer la faptul că această căldură excepțională și prelungită nu se întâmplă doar în zona Americii de Nord, zona Californiei, se întâmplă încă din primăvară și în zona Siberiei, în zona Arcticii unde s-au înregistrat temperaturi record- toate acestea duc la un nou semnal de alarmă pe care reprezentanții Organizației Mondiale de Meteorologie îl trag cu privire la schimbările climatice, la efectele pe care acestea le vor avea pentru că un lucru care revine în contextul acestor temperaturi foarte ridicate care s-au înregistrat în zona Arcticii este topirea gheții și eliberarea permafrostului.", a explicat, într-un interviu acordat DC News, Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM.

Meteorogul a avertizat că această creștere a temperaturii medii globale va avea efecte catastrofale.

"Acest lucru ar putea avea efecte catastrofale pentru că noi vorbim acum despre scenarii climatice care indică o creștere a temperaturii medii globale în contextul trendului pe care îl putem măsura cu privire la concentrația gazelor cu efect de seră. Imaginați-vă ce ar putea să se întâmple dacă zona aceasta a permafrostului s-ar dezgheța. Este cu siguranță un efect catastrofal asupra planetei. Toate acele rezerve de dioxid de carbon care există în sol s-ar elibera în atmosferă.", a subliniat Gabriela Băncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel