Vulcanul Etna, cea mai MARE ERUPȚIE din ultimii ani. GALERIE VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vulcanul Etna din în sudul Italiei a erupt din nou, marţi seară, degajând lavă şi cenuşă. Este cea mai mare erupție din ultimii ani.

Este vorba de o erupţie a craterului din partea de sud-est a vulcanului, iar cenuşa se îndreapta spre sud. O porţiune de dimensiuni reduse a conului vulcanului s-a prăbuşit, iar o cantitate mică de resturi piroclastice a ajuns în Valea Bove. Autoritățile au decis închiderea aeroportului din Catania, scrie Ilmeteo.net.

 

Este vorba de cea mai semnificativă erupţie a Vulcanului Etna din ultimii ani. Cea mai recentă erupţie a Vulcanului Etna avusese loc pe 18 şi 19 ianuarie. Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3340 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni și că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse și localități. Pe rețele de socializare au apărut mai multe imagini video cu momentul în care vulcanul Etna a erupt.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel