Washingtonul cere confiscarea a patru petroliere iraniene
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
SUA vrea să confiște încărcătura a patru petroliere iraniene. 

Justiţia americană a ordonat joi confiscarea încărcăturii a patru petroliere iraniene, cu destinaţia Venezuela în numele Gardienilor Revoluţiei pe care Washingtonul îi consideră organizaţie teroristă, notează AFP, scrie Agerpres. 

Departamentul american al Justiţiei a depus în faţa unei instanţe federale din Washington o plângere şi un mandat de confiscare pentru încărcătura petrolierelor Bella, Bering, Pandi şi Luna, în prezent în drum spre Venezuela.

Plângerea justiţiei americane



Citând "o sursă confidenţială", plângerea justiţiei americane afirmă că petrolul este transportat în numele Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului iranian.

Documentul se referă în special la Mahmoud Madanipour, om de afaceri având legături cu Gardienii Revoluţiei, care ar fi organizat transportul de ţiţei spre Venezuela utilizând companii offshore şi transferuri de la vapor la vapor pentru a ocoli sancţiunile internaţionale împotriva regimului.

Beneficiile obținute 



"Beneficiile obţinute în urma vânzării petrolului finanţează activităţile abjecte ale Gardienilor, mai ales proliferarea armelor de distrugere în masă şi a autovehiculelor lor, sprijinul acordat terorismului, precum şi o întreagă serie de încălcări ale drepturilor omului în Iran şi în străinătate", a subliniat Departamentul Justiţiei din SUA într-un comunicat.

Justiţia americană nu a precizat cum intenţionează Washingtonul să confişte încărcătura tancurilor petroliere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel