Weekend în Cappadocia. Imagini senzaționale din tărâmul de basm al Turciei (GALERIE FOTO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cappadocia este o destinație de neratat, dacă vizitezi Turcia des. Și, ca să te convingi, ți-am pregătit câteva imagini din acest tărâm de basm.

Accesibilă cu autobuzul sau cu avionul din Istanbul, Cappadocia este una dintre atracţiile oricărui circuit turistic organizat în Turcia. Deşi aşezările omeneşti din regiune datează din Epoca Bronzului, scrieri despre Cappadocia apar pentru prima oară în textele persane din secolul 6 i.e.n. Locuitorii din Cappadocia sunt amintiţi şi în Noul Testament ca făcând parte din triburile care au primit evanghelia lui Isus Cristos în ziua de Rusalii, scrie aventurescu.ro.

Vechi erupţii vulcanice au tapetat întreaga regiune cu rocă vulcanică groasă, care s-a solidificat, în timp, într-o rocă moale de zeci de metri grosime. Vântul şi apa au contribuit la sculptarea platoului, contribuind la formarea decupajelor ce amintesc de fagurii de miere, scrie historia.ro. Dar şi omul a avut aportul său.

Minunea din rocă este un furnicar, cu tuneluri şi peşteri, spaţii de locuit, lăcaşuri de cult, grajduri şi depozite. Complexul de tuneluri forma întregi oraşe, cu opt etaje ascunse în pământ.

Vezi AICI imagini din Cappadocia.

Vezi și: Vacanță în Turcia. Imagini din Bodrum, un melanj fermecător între tradițional și modern (FOTO)

36 de orașe subterane

În zonă, există 36 de orașe subterane ce datează din vremuri de demult, de dinaintea lui Hristos. Cu mai bine de 2000 de ani în urmă, creștinii au părăsit sudul, de teama persecuției romane și au ajuns aici, în inima Turciei, unde au găsit aceste grote pe care le-au mărit și le-au îmbunătățit, scrie aventurescu.ro În felul acesta, au luat naștere sate întregi - aproximativ 300 la număr –, dar și biserici creștine cunoscute în întreaga lume, cele din Goreme și Urgup fiind printre cele mai vechi.

Vezi și: Vacanță în Turcia. Condiții de călătorie pentru români. S-ar putea renunţa la testele PCR

Zbor cu balonul

Parcul Naţional Göreme a fost inclus în anul 1985 în Patrimoniul Mondial UNESCO şi protejează sculpturi în stânca datând din era romană, potrivit tuktuk.ro. În oraşul Ürgüp, te poţi caza într-un hotel săpat în stâncă.

În Cappadocia există mai multe agenţii care oferă zboruri cu baloanele. Sunt agenţii care oferă mic dejun înainte de zbor, vin spumant/vin roşu după zbor, medalii/diplome/poze după zbor, un nr diferit de locuri în balon (cu cât mai puţine locuri cu atât ai loc tu mai mult) şi asigurări de viaţă de diferite sume, scrie jumparoundtheworld.ro.

Vezi și: Vizită în Izmir, orașul turcesc între tradițional și modern (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel