WhatsApp a lansat „modul întunecat”, însă nu ajută la nimic utilizatorii AMOLED
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Populara aplicație de mesagerie WhatsApp a oferit în sfârșit un mod întunecat utilizatorilor de iOS și Android.

Populara aplicație de mesagerie WhatsApp a oferit în sfârșit un mod întunecat utilizatorilor de iOS și Android, conform The Sun. Cu toate acestea, noua temă nu este deloc pe placul celor care o așteptau de mult timp. Caracteristica a dat naștere unor dezbateri pe Twitter, fiindcă unii o adoră, iar alții o numesc „urâtă" și „scârboasă".

Actualizarea a devenit disponibilă

 (w670)

Actualizarea care permite trecerea la „modul întunecat" a început să apară pe telefoanele utilizatorilor, iar acest lucru depinde versiunea software-ului utilizatorilor. WhatsApp a dezvăluit că modul întunecat a fost cea mai așteptată funcție pentru aplicație.

Compania deținută de Facebook a mărturisit că a lucrat mult timp la această temă, chiar dacă multe alte aplicații au implementat-o de mult timp.

La ce este bun negrul?

 (w670)

Modurile întunecate sunt apreciate de utilizatorii care au telefoane cu ecrane AMOLED, display ce le permite pixelilor să se stingă și aprindă individual. În acest fel, când o mare porțiune a ecranului este acoperită de un negru adânc, pixelii nu sunt aprinși, deci nu folosesc energie, fapt ce duce la o durată de viață mai lungă a bateriei.

Spre deosebire de alte aplicații care au implementat modul întunecat, printre care și Instagram, WhatsApp nu folosește negrul despre care vorbeam mai sus. În schimb, compania a folosit „culori întunecate care încă permit utilizatorilor să vadă cele mai importante informații de pe ecran".

Opțiunea este... opțională

 (w670)

Din fericire pentru utilizatori, modul întunecat este opțional. Acestea fiind spuse, utilizatorii care își folosesc telefonul la capacități maxime ar fi dorit un mod cu adevărat întunecat, care să permită pixelilor să se stingă complet și, așadar, să salveze baterie, dar și oboseala cauzată ochilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel