Wiener, senator USR și medic, s-a întors în spital pentru a lupta cu coronavirusul! ”Greșeala care a dus la contaminare!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Senatorul USR Adrian Wiener, medic, s-a întors în spital, pentru a lupta cu coronavirusul din prima linie.

„Faptul că și-au dat demisia câțiva medici care erau aproape de vârsta de pensionare nu este un fenomen de masă. Cel mai îngrijorător lucru mi se pare faptul că 24 dintre colegi sunt infectați deja și lupta e de abia la început.

Au fost câteva stângăcii, ca să le numesc blând așa. Până în 23 martie, a fost o metodologie de testare foarte rigidă. Nu permitea practic testarea pacienților suspecți de COVID-19, astfel încât ei să fie confirmați și cadrele medicale să acționeze în consecință, decât în măsura în care exista contact cu zona roșie sau contact cu un pacient deja confirmat.

O altă chestie care cred că a contribuit la accidentele de contaminare din spital: medicii rezidenți din spitale au fost trimiși să facă triajul epidemiologic, evident fiind expuși direct la pacienți care veneau din zona roșie, ulterior ei întorcându-se în spitale”, a spus Adrian Wiener, vineri, într-o intervenție la Antena 3.

„Sigur am învățat cu toții din ele", a adăugat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel