Xavi, la al doilea trofeu din carieră ca antrenor cu Al Sadd
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Xavi Hernandez, fostul mare jucător de la FC Barcelona, și-a trecut în palmares al doilea trofeu ca antrenor, vineri, după ce Al Sadd, echipa din Qatar pe care o conduce, a câștigat Cupa Coroanei Prințului.

Al Sadd a cucerit Cupa Coroanei Prințului, după ce s-a impus în finală contra celor de la Al Duhail, scor 4-0.

Pentru Xavi a fost al doilea trofeu din cariera de antrenor, după ce, în august, la scurt timp după numirea în funcția de antrenor principal la Al Sadd, câștiga Cupa Șeicului Jassem.

Fostul mijlocaș a evoluat la echipa de seniori a celor de la FC Barcelona în perioada 1998-2015, acumulând 769 de meciuri și câștigând numeroase trofee, precum patru Ligi ale Campionilor, două Cupe Mondiale ale Cluburilor, două Supercupe ale Europei și opt titluri în La Liga. La naționala Spaniei, mijlocașul a jucat în 133 de partide, câștigând Campionatul Mondial din 2010 și Campionatele Europene din 2008 și 2012.

În 2015, el a fost transferat de echipa Al Sadd, din Qatar, unde, după patru sezoane, a fost numit antrenor.

A refuzat Barcelona

Recent, Xavi a dezvăluit că a refuzat oferta celor de la FC Barcelona de a antrena clubul catalan, considerând că este prea devreme: "Am primit o ofertă din partea Barcelonei în prezenţa lui Eric Abidal şi a lui Oscar Grau, dar nu am acceptat-o, pentru că este prea devreme să antrenez Barcelona. Rămâne visul meu să fiu în viitor antrenorul Barcelonei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel