Xi Jinping, discuție cu Andrzej Duda: Suntem gata să livrăm vaccinuri chinezești în Polonia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Xi Jinping, discuție cu Andrzej Duda: Suntem gata să livrăm vaccinuri chinezești în Polonia
Xi Jinping, discuție cu Andrzej Duda: Suntem gata să livrăm vaccinuri chinezești în Polonia
Președintele de la Beijing spune că Polonia și China ar trebui să își consolideze comunicarea strategică și să aprofundeze cooperarea pragmatică, precum și să răspundă în comun la diferite amenințări și provocări.

China acordă o mare importanță relațiilor cu Polonia și este pregătită să le întărească, inclusiv livrarea vaccinurilor COVID-19 în Polonia și sprijinirea importului de produse agroalimentare poloneze, a declarat președintele chinez Xi Jinping într-un apel telefonic cu președintele Andrzej Duda. Potrivit rapoartelor agenției de informații guvernamentale chineze Xinhua, președintele Xi a subliniat că Polonia este o țară importantă din Europa Centrală, membru esențial al UE și este conectată cu Republica Populară Chineză printr-un parteneriat strategic.

China poate livra și vaccinuri

Liderul de la Beijing a evaluat că, în situația actuală, China și Polonia ar trebui să își consolideze comunicarea strategică și să aprofundeze cooperarea pragmatică, precum și să răspundă în comun la diferite amenințări și provocări.

"China este gata să coopereze cu Polonia în vederea stabilizării și dezvoltării pe termen lung a relațiilor bilaterale", a Xi Jinping. Acesta a declarat că țara sa este pregătită să sporească schimbul de experiență în ceea ce privește combaterea pandemiei și să reînnoiască călătoriile între cele două țări în mod ordonat. El a declarat că Republica Populară Chineză este dispusă să livreze vaccinuri coronavirus în Polonia în măsura capacității sale și în funcție de nevoile părții poloneze.

De asemenea, Xi a subliniat că transportul de mărfuri prin legături feroviare între China și Polonia și Europa a atins niveluri record în timpul pandemiei. El a spus că acesta este un semn al co-dependenței lanțurilor de aprovizionare între China, Polonia și alte state UE. Președintele Chinei a declarat că țara sa va promova o creștere a importului de produse agricole de înaltă calitate din Polonia prin crearea de mecanisme de cooperare între China și Europa Centrală și de Est, precizează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel