YouTube CENZUREAZĂ jignirile la adresa unui partid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
YouTube CENZUREAZĂ jignirile la adresa unui partid.

YouTube șterge automat comentariile care conțin anumite sintagme legate de Partidul Comunist Chinez, conform The Verge.

Comentariile lăsate la videoclipuri sau transmisiuni live și care conțin cuvintele „共匪” („bandit comunist”) sau „五毛” („partid de 50 de cenți”) vor fi șterse automat în aproximativ 15 secunde, însă echivalentele în alte limbi nu sunt afectate.

Termenul „共匪” este o insultă celebră de pe vremea guvernului naționalist chinez, în timp ce „五毛” (sau „wu mao”), este un termen de argou jignitor, adresat internauților care sunt plătiți pentru a schimba sensurile unor discuții online, pentru a nu afecta Partidul Comunist. Numele are la bază o informație cum că cei care comentează sunt plătiți cu 50 de cenți chinezi/postare.

De ce sunt șterse comentariile?

Nu este clar de ce doar aceste expresii sunt șterse, însă există mai multe indicii că au fost adăugate în algoritmele anti-spam și anti-înjurături. Acest lucru este sugerat de faptul că aceste comentarii sunt șterse foarte rapid și sunt eliminate chiar dacă sunt folosite în sens pozitiv.

Motivul deciziei este foarte misterios, ținând cont că YouTube este interzis în China, așa că Google nu are de ce să cenzureze comentariile critice la adresa PCC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel