Zeci de pacienţi COVID-19, FĂRĂ LOC în spitalele din Galaţi. Aşteaptă cu zilele transferul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Spital
Spital
Zeci de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 așteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgență Galați pentru a fi transferate la spitale Covid. 

Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 așteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgență Galați pentru a fi transferate la spitale suport Covid. Așteptarea ține chiar și trei zile deoarece unitățile care primesc pacienți sunt pline. În plus, probleme mari sunt cu ambulanțele care nu mai fac față solicitărilor.

Luni, 32 de pacienți așteaptă să fie transferați la spitale suport Covid din Galați. Unii așteaptă de vineri, iar în aceste zile nu primesc tratament pentru boală deoarece Spitalul de Urgență nu are medicamente pentru astfel de situații.

„La Spitalul Clinic de Urgență sunt 32 pacienți confirmați cu COVID 19 care așteaptă să fie transferați către spitale suport COVID. Dintre aceștia, 12 sunt internați în secția tampon, iar 20 sunt cantonați în containerele special amenajate din cadrul secției UPU Smurd. O parte din pacienți așteaptă confirmarea de vineri pentru a fi transferați. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CCNI și așteptăm deciziile de transfer. În ultimele 3 zile, 113 pacienți au fost confirmați cu COVID în UPU, iar ambulanțele sosesc în continuu. În secția ATI COVID sunt internați un număr de 16 pacienți. Facem mențiunea că în cadrul unității noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienți, nefiind spital COVID. Tocmai de aceea sunt așteptate aprobările de transfer către spitalele suport”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență din Galați, Ionuț Băneșanu, conform Mediafax. 

O altă problemă care împiedică transferul pacienților este lipsa ambulanțelor. Acestea nu mai fac față solicitărilor și pacienții trebuie să aștepte ore sau chiar zile întregi pentru a fi transportați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel