Zeci de persoane au fost UCISE în Caucaz. Au loc discuții de URGENȚĂ la ONU
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ciocnirile din regiunea Nagorno-Karabakh au continuat și în cursul zilei de astăzi. Vor avea loc discuții la ONU.

Armenia și Azerbaidjanul au raportat o nouă zi de conflict cu vărsare de sânge în regiunea Nagorno-Karabakh. Este pentru prima dată după 1990 când situația dintre cele două țări s-a deteriorat atât de mult. Conform informațiilor, zeci de persoane au fost ucise și sute rănite de când a izbucnit conflictul dintre Azerbaidjan și enclava sa montană armeană, Nagorno-Karabakh.

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că 10 civili au fost uciși de bombardamente armene de duminică. Nu au existat informații oficiale despre victimele soldaților azeri. Totodată, Ministerul Apărării din Armenia a declarat că un autobuz civil armean din Vardenis, un oraș de frontieră armeană, departe de Nagorno-Karabakh, a luat foc după ce a fost lovit de o dronă azeră, dar nimeni nu a fost rănit. Acesta a precizat că va face verificări suplimentare.

Angela Merkel, mesaj puternic în timp ce se poartă discuții la ONU

Marți, cancelarul german Angela Merkel a cerut încetarea imediată a focului și detensionarea conflictului. Aceasta a vorbit la telefon cu liderii celor două țări caucaziene. De asemenea, Consiliul de Securitate al ONU o să poarte discuții de urgență cu ușile închise în cursul zilei de astăzi, după ce Franța și Germania au dorit ca problema să fie plasată pe ordinea de zi, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel