Zeci de pompieri au intervenit la Spitalul Județean Timișoara, după o ALARMĂ FALSĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay
Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay
O alarmă de incendiu a fost lansată sâmbătă, la Spitalul Județean din Timișoara. Zeci de pompieri au intervenit. Ulterior, s-a constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă. 

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că în interior se simte miros de plastic ars. Zeci de pompieri au ajuns la fața locului și au încercat să afle dacă este vorba despre o alarmă falsă sau dacă există pericol de incendiu.

Ulterior, pompierii au constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă și au retras echipajele.

„În urma unui apel la 112, astăzi, la ora 11:18, am fost anunțați de prezența unui miros de plastic ars, fără degajări de fum, la Spitalul Casa Austria, secția de arși, cu declanșarea alarmei de incendiu. La fața locului s-au deplasat de urgență 28 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime, un echipaj SMURD TIP B, o autospeciala de transport personal și victime multiple și un echipaj CBRN. În urma recunoașterii efectuată la fața locului, nu se confirmă mirosul. De asemenea, în urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, nu s-au identificat depășiri ale valorilor normale”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

În continuare se fac verificări pentru a identifica cauza declanșării alarmei de incendiu, precizează pompierii, potrivit Mediafax.

Pacienți ventilați manual după ce Spitalul Județean Craiova a rămas fără curent, la începutul lunii

O pană de curent a afectat, recent, secţia ATI COVID din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Şapte pacienţi internaţi la terapie intensivă au fost ventilaţi manual, timp de zece minute. Clădirea ar fi rămas fără curent după ce siguranţele tabloului electric au sărit ca urmare a supraîncărcării reţelei, scria Realitatea.

Managerului Spitalului Judeţean Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a precizat că pana de curent a afectat secţia ATI nou pusă în funcţiune în spital. În acel moment ventilatoarele s-au oprit. În secţia de terapie intensivă afectată de pana de curent se află cinci pacienţi intubaţi şi alţi doi aflaţi pe tratament CPAP (presiune pozitivă continuă pe căile aeriene). Pentru a se asigura că nu li se întâmplă nimic rău, medicii i-au ventilat mecanic până când pana de curent a fost remediată. După aproximativ zece minute, alimentarea cu electricitate a secţiei a fost reluată, activitatea revenind la normal.

Ultimul incendiu la un spital, cel de la Constanța

Nouă pacienţi au decedat în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel