Zegrean: Am impresia că Orban citește altă Constituție
Autor: Rodica Mitu pe 07 sep, 11:42 | Guvern

Augustin Zegrean

Augustin Zegrean, cel care a fost preşedinte al Curţii Constituţionale a României, a intervenit după cele mai noi declarații ale președintelui PNL Ludovic Orban. 

Președintele PNL a citat, marți, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”. Moțiunea de cenzură ar trebui citită în termen de 5 zile. „Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (n.r. marți) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

„Am impresia că domnul Orban citește altă Constituție, nu cea pe care o știu eu. Pentru că despre cele cinci zile nu scrie nicăieri în Constituție”, a spus Augustin Zegrean într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

„Încerc să evit să mai vorbesc, pentru că eu spun ce scrie în Constituție și prin legi și ei fac cu totul altfel”, a mai zis acesta. 

Întrebat dacă moțiunea poate fi „tergiversată” și să se ajungă până la Congresul de pe 25 septembrie, Zegrean a răspuns astfel: „Da, poate să fie. Au mai făcut asta. Probabil că asta vor să facă și de data aceasta. Nu e pedeapsă cu închisoarea pentru cei care nu respectă Constituția.”

„Ludovic Orban nu poate convoca ședința fără avizul Biroului Permanent. Aici nu e vorba de ședința Camerei Deputaților sau de ședința Senatului. Este ședința Camerelor reunite și există un Birou Permanent al camerelor reunite care are un regulament de organizare și de funcționare”, a subliniat Zegrean. 

 

A patra şedinţă a Birourilor Permanente ale Camerelor pe tema moţiunii de cenzură, suspendată din lipsă de cvorum

 

Cea de a patra şedinţă a Birourilor Permanente ale Camerelor pe tema moţiunii de cenzură a fost suspendată marţi din lipsă de cvorum.

Au lipsit reprezentanţii PSD, iar de la PNL a fost prezent doar preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban.

Aceasta este a patra oară când şedinţa în care Parlamentul ar fi trebuit să ia act de moţiunea USR PLUS-AUR şi să decidă calendarul dezbaterii acesteia se suspendă din lipsă de cvorum. 

 

Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri