Zegrean, după decizia CCR: Va fi mult mai bine. Se va cunoaște și hotărârea judecătorească motivată
Autor: Andrei Itu pe 08 apr, 09:35 | Justiție

Zegrean, comentariu după decizia CCR care spune că nimeni nu mai merge la închisoare înainte ca instanța să prezinte motivarea

Augustin Zegrean, judecător al Curţii Constituţionale, a comentat decizia CCR care spune că este necesar ca hotărârea judecătorească să fie redactată, motivată în fapt și în drept, la data pronunțării.

'Nu sunt surprins de decizia CCR. Nu este invenția CCR. La Curtea Europeană de Justiție se procedează în acest mod. Așa este corect pentru inculpați, să știe de ce au fost condamnați. Până la această decizie a CCR, dacă astăzi se pronunță o sentință nu cunoști pentru ce ai fost condamnat și se așteaptă o motivare (...) Va fi mult mai bine acum. În momentul în care se citește minuta se va cunoaște și hotărârea judecătorească motivată.' a declarat Augustin Zegrean, la B1 TV.

Curtea Constituţională a decis miercuri, 7 aprilie, că deciziile judecătoreşti în domeniul penal trebuie să fie pronunţate în același timp cu motivarea lor. Prin urmare, nimeni nu va mai suferi consecinţele unei condamnări penale fără să știe şi motivele deciziei judecătorilor. În prezent, motivarea hotărârilor judecătorești poate să vină şi la câteva luni de la pronunţare, deşi termenul legal este de 30 de zile.

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri