Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie. Patriciu Achimaș-Cadariu: Primul meu gând. Unii dintre ei au suferit foarte mult
Autor: Giorgiana Croitoru pe 06 apr, 19:32 | Sanatate
Exclusiv

Foto: Facebook

Medicul Patriciu Achimaș-Cadariu a transmis un mesaj în exclusivitate pentru DC NEWS cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie. În contextul în care mesajul transmis de OMS anul acesta este "Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă", medicul Patriciu Achimaș-Cadariu a explicat ce înseamnă, în exclusivitate pentru DC NEWS

"M-aș gândi la trei elemente. În primul rând la lupta pentru a ne păstra fiecare dintre noi sănătatea și pentru a face chestia asta trebuie să începem cu o corectă informare. Deci primul meu gând este pentru un program de educație pentru sănătate, pe care, sigur, ar trebui să-l organizăm la nivel național, dar fiecare dintre noi suntem și responsabili pentru asta.

În al doilea rând, mă gândesc la pacienți. Evident, la toți cei care suferă de COVID-19, dar și de toate celelalte afecțiuni și la faptul că, în această perioadă a pandemiei, unii dintre ei au suferit foarte mult, și aici mă gândesc la cei cu boli cronice, oncologici, diabetici și la faptul că o lume corectă ar trebui să trateze toți pacienții în mod similar.

În al treilea rând, dar nu în ultimul rând, la toți cei care fac eforturi să conserve sănătatea semenilor lor, la medici, asistenți, infirmiere, toți profesioniștii din sănătate implicați și la un sistem corect de valori în care ce fac ei să fie apreciat la justa valoare".

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 7 aprilie.

Vezi și: EXCLUSIV  Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie. Buicu: Trăim într-o lume în care boala e la ordinea zilei în suflet şi în vieţile oamenilor

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri