Ziua Mondială a Sănătății. Colegiul Medicilor București face apel la respect reciproc între personalul medical și pacienți
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) a transmis un mesaj de solidaritate pentru personalul medical, de Ziua Mondială a Sănătății.

Potrivit unui comunicat care începe cu obișnuitele expresii „La ora 7 intru în tură”, „Mâine sunt toată ziua de gardă”, „Vă aștept dimineață la cabinet”, organizația transmite că în Capitală lucrează 14.000 de medici cu drept de practică.

„Când vorbim de sănătate, vorbim de populație, vorbim de pacienți, vorbim de cadre medicale, de politici de sănătate. Niciodată, din perspectiva noastră, cuvântul sănătate în România nu a avut o mai mare semnificație ca astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății – o Zi a Sănătății într-un astfel de climat și de context”, se arată în comunicat.

Pentru a fi sănătoși, cetățenii au nevoie de cadre medicale

Ca să avem sănătate, ca să păstrăm sănătatea, avem nevoie de medici, de cadre medicale, iar medicii și cadrele medicale au învățat, s-au format pentru a reda și a proteja sănătatea. Mesajul Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, dar și în lumina ultimelor discuții din spațiul public legate de medici, pacienți, percepții și informații în rândul opiniei publice este următorul: Încredere și respect reciproc.

Președintele CMMB urează „La mulți ani!” colegilor și pacienților. Apel la respect reciproc

„Am învățat și m-am format, mi-am dorit să fiu medic și îmi iubesc profesia. Iubesc și respect atât pacienții, cât și colegii. Pentru mine, consultul medical pe care îl realizez reprezintă contribuția mea la societate și bineînțeles fac acest lucru cu maximă responsabilitate, implicare și empatie față de pacient. Și sunt convinsă că astfel gândesc toți colegii mei medici. La mulți ani dragi colegi! La mulți ani, stimați pacienți! Dar pe lângă «La Mulți Ani», vă doresc sănătate și îmi permit să adresez un îndemn către dumneavoastră, pacienți, dumneavoastră, populație, dumneavoastră, colegi: Oferiți-vă încredere și respect reciproc. Nu lăsați nimic să erodeze această bază a relației ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și societate în ansamblul ei”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel