ZIUA NAȚIONALĂ. Ce nu s-a văzut la TV - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ziua Națională, 2020,  o ceremonie atipică din cauza pandemiei de coronavirus, a avut loc, marți, 1 Decembrie,  la Arcul de Triumf.  

Mobilizare de forțe, marți, cu ocazia manifestărilor de Ziua Națională de la Arcul de Triumf. Fără parada militară, ceremonia a fost una foarte scurtă. La orele 11:02, președintele și-a făcua apariția la Arcul de Triumf, unde a mers de a salutat militarii Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul și reprezentanții fanfarei militare.

După intonarea imnului de stat, președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori, după care s-a ținut un moment de reculegere în memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă. Ulterior, președintele României a ținut un discurs de câteva minute, toată manifestația durând circa 30 de minute.

La manifestarea de la Arcul de Triumf au fost prezenți reprezentanții misiunilor diplomatice, o parte a membrilor Guvernului, care nu sunt în carantină din cauza pandemiei, reprezentanți ai sistemului de sănătate care se află în prima linie în lupta cu coronavirusul, ofițeri, reprezentanți ai clerului.

Organizatorii au mobilizat o adevătară forță de securitate. Circa 1.500 de membri ai serviciilor,   ale Ministerului de Interne, dar și a altor structuri de ordine publică se aflau în zonele din jurul Arcului de Triumf. Au fost și câteva încercări de a sparge "blocada" de la Piața Charles de Gaulle de câțiva protestatari.  (Foto: Crișan Andreescu) 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel