Zona Metropolitană Piatra Neamţ, undă verde de la magistrați
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț
Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț
A fost obținută hotărârea judecătorească de înființare a Zonei Metropolitane Piatra Neamț, anunță Primăria. Structura realizată între 7 primării cu statut de membru fondator are astfel caracter oficial.

La inițiativa primarului municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, de înființare a unei zone metropolitane în jurul orașului reședință de județ au răspuns într-o primă etapă favorabil și au întocmit documentațiile necesare șase primării din zona aflată la o distanță de maxim 30 km față de Piatra Neamț.

Astfel, membrii fondatori ai Zonei Metropolitane Piatra-Neamț sunt: municipiul Piatra-Neamț, orașul Bicaz și comunele Alexandru cel Bun, Bodești, Gârcina, Războieni și Tarcău.

După semnarea actului constitutiv, Judecătoria Piatra-Neamț a admis cererea și a dispus înscrierea în Registrul asociațiilor și fundațiilor pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Piatra Neamț”.

„Zona Metropolitană nu are culoare politică și le mulțumesc colegilor primari membri fondatori pentru că s-au alăturat acestui demers. Zona Metropolitană Piatra-Neamț reprezintă o formă asociativă, prin intermediul căreia vom accesa fonduri nerambursabile în proiecte de investiții care să genereze dezvoltare în localitățile membre. Unul dintre principalele avantaje ale zonelor metropolitane este posibilitatea atragerii de fonduri europene sau guvernamentale nerambursabile, dedicate acestor structuri asociative, prin intermediul cărora se pot realiza proiecte integrate, care să avantajeze fiecare localitate componentă, să răspundă nevoilor fiecărei localități , să dezvolte unitar zona și să reducă decalajele de dezvoltare dintre localități. De asemenea, prin intermediul zonei metropolitane pot fi dezvoltate servicii publice integrate pentru localitățile membre, pot fi exploatate mai bine potențialul zonei și resursele naturale, toate acestea având ca principal scop creșterea confortului și a calității vieții cetățenilor din localitățile membre. Invitația de a adera la Zona Metropolitană Piatra-Neamț rămâne valabilă și sunt convins că și alți colegi primari vor răspunde pozitiv în perioada următoare", a declarat  primarul Dragoș Chitic.

În afara celor șapte localități fondatoare mai sunt și alte localități aflate pe o rază de 30 km în jurul orașului care și-au exprimat intenția să adere la Zona Metropolitană Piatra-Neamț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel